keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Bali, Kuta ja Nusa Lembongan

Hello from Bali!

Kuuma kosteus on taas iskenyt iholle ja vilkkaat kadut sekä rannat ovat saaneet olon kotoisaksi, kuin Afrikassa olisi taas! Heti tänne tullessamme tunsin että nyt olen taas kotoisassa maassa, Afrikka ja Aasia olkoon siis paikkojani.

Balilla vilinää riittää, skoottereita vilistää ohi koko ajan, kauppiaat myyvät kevyitä rantavaatteita ja rannat ovat upeita, vaikkei niiden lämmin merivesi juurikaan virkistä kuumuuden keskellä!

Ensimmäinen hotellimme oli ihana, ja halpa! Australiassa yö jaetussa huoneessa maksoi 30dollaria, täällä yksi priva huone on 7euroa per pää yöltä. Tutkistelimme vilkasta Kuta nimisen paikkamme keskustaa, jossa luksuskaupat sekä kojut olivat rinta rinnan hindulaisten temppelien kanssa. Joka talon edustalla on aina pieni bambu kori jossa on uhrilahjoina kukkia, riisiä ja jotain luksusta kuten keksi, kahvia tai tupakkaa. Saavuimme balille sopivaan aikaan lauantaina että ehdimme tutkia aluetta, kun maanantaina oli Balilainen uusi vuosi, jolloin kaduilla ei saanut liikkua, tv ei toiminut, valot piti olla kiinni ja meidänkin piti olla meluamatta. Olimme siis lukituksessa hotellissa! Se päivä menikin uimassa altaalla ja rennosti ottaen.











Olostamme nautittuamme Kutalla, siirryimme tänään keskiviikkona pienemmälle Nusa Lembongan saarelle, jossa paikalliset viljelevät merilevää ja rannat sekä sukellus mahdollisuudet ovat upeita! Tänään maattiin rannoilla, huomenna onkin vuorossa sukellus! Jossulla on virallinen sukellus kortti, jonka avulla hän saa sukeltaa ilman kainalossa olevaa ohjaajaa. Minä puolestani ensikertalaisena saan englantilaisen sukellus ohjaajan kainaloon, jonka kanssa mennään 12 metrin syvyyteen noin tunniksi kerrallaan katsomaan koralleja ja kaloja ja mitä eteen sattuukaan! Saa nähdä uskallanko tunnin jälkeen mennä uudestaan, kun mahdollisuus on kahdesti mennä pinnan alle. Olen niin innoissani, sukellus on ollut pitkään unelma listalla joten vihdoin pääsen kokeilemaan sitäkin! Veden alta 12m en valitettavasti saa kuvia joten fiiliksiä lupaan kertoa sitäkin enemmän!

Kuvat puhukoon taas puolestaan paikan kauneudesta. Täällä nusalla tosiaan vietämme 3 yötä, jonka jälkeen suuntaamme Gili Air nimiselle pikku saarelle joka on Eat Pray Love kirjasta ja elokuvastakin tuttu, eikä siellä ole yhtään autoa tai moottori ajoneuvoa!













Näihin tunnelmiin!

<3: Ruut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti